1936 yılında doğdu. İstanbul Tıp Fakültesi’nden mezun olduktan sonra Columbia Üniversitesi Presbyterian Tıp Merkezi’nde kadın-doğum, ertesinde de Houston’da Baylor Üniversitesi’nde jinekolojik onkoloji ileri ihtisası yaptı. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde profesörlüğe yükselmiş olan Erez, halen Bilgi Üniversitesi’nde Yaratıcılık dersi vermektedir.
Balkanlarda Demokrasi ve Uzlaşma adlı uluslararası kuruluşun yönetim kurulu üyesi olan Selçuk Erez uzun yıllar Güneş ve Cumhuriyet gazetelerinde köşe yazarlığı yapmıştır.
Tıp alanındaki 104 yayın ve dört kitabının dışında kalan yapıtları şunlardır: Yaratıcılık-Aklımızın Sınırlarını Aşmak (araştırma-Yeşim Erez ile), Makriköy’e Dönüş (roman), Garo Dayı (roman), Dünyanın Sonu Gelmeyecek (roman), Eldebran’a Gideyim mi (roman), Öpüşmek Yasaktı, Düşünmek de (roman), Ağır Meşrep Kadınlar (öykü), Trendelenburg Pozisyonu (öykü), Aklımızın Ambargoları (yazılar), Milli Fizik Milli Kimya (yazılar), Kökten Dinsizler (yazılar), Aykırılar Gereklidir (yazılar), İstanbul Nerededir? Orada Kimler Yaşar (şehir tarihi), İstanköyaltı Bodrum (şehir tarihi), Ayamama’dan Zuhuratbaba’ya Bakırköy (şehir tarihi), Tekbacaklılar Çokayaklılar (hayvanname), Haldun Taner’in Timsahı (oyun-Demet Taner ile), Tokat Seramikleri (sanat-A. Marcelli ile).
Yazarın Oğlak'taki Kitapları