İbrahim Canbulat

1948 yılında İstanbul'da ailesine ait bir fırının üst katında doğdu. Kabataş Lisesi'ni bitirdi. ODTÜ Mimarlık Bölümü'ne girdi. 1972'de Mimar, 1974 yılında Y. Mimar diploması aldı. Yüksek lisans ders yükü kapsamında Endüstri Mühendisliği lisans programını tamamladı. Dünyadaki ilk CAD programlarından birini yazdı. Aynı yıl Mimarlık Bölümü'nde doktora programına başladı ve asistan oldu. 1975 yılında öğretim görevlisi olarak atandı.

ODTÜ Mimarlık Fakültesi Dergisi kurucu editörler kurulu ve Mimarlık ve Çevre Bilimleri Bölümü kurucuları arasında yer aldı. 1982 yılında doktora programını bitirmeden üniversiteden ayrıldı; aile şirketlerinde göreve başladı. Türkî cumhuriyetlerde, inşaat, ulaştırma ve enerji sektörlerinde serbest danışman olarak çalıştı.

2001 yılında Safranbolu'ya yerleşti. Restorasyonunu gerçekleştirdiği Macun Ağası İzzet Efendi Konağı (Safranbolu) ile 2006 yılında Türkiye Mimarlar Odası, Ulusal Mimarlık Yarışması'nda, Koruma ve Yaşatma dalında ödül aldı. Aynı yıl TÜRSAB Kültür Turizmi Proje Yarışması'nda "İbn Battuta Kültür Yolu Projesi / Anadolu'nun Orta Çağı'na Yolculuk" ile üçüncülük ödülü aldı.

Eşiyle birlikte satın aldıkları üç Osmanlı konağını restore ederek otelciliğe başladılar. 2006 yılından bu yana Paflagonya (Batı Karadeniz) yemeklerini araştırıyor, yazıyor ve sunumlar yapıyor. 2012 yılında UNESCO Türkiye Milli Komisyonu'nun, UNESCO Dünya Mirası projesinin 40. yılı nedeniyle yayınladığı "UNESCO World Heritage in Turkey" adlı kitapta Safranbolu bölümünü yazdı. 2016 yılında Konya Valiliği, Ateşbaz-ı Veli yarışmasında "Karadeniz'in En İyi Lezzet Noktası" ödülünü aldı. Bir oğlu, bir kızı var.




Yazarın Oğlak'taki Kitapları

%30
Safranbolu Sofrası
İbrahim Canbulat

%30
₺500,00
₺350,00